Spakenburg heeft in de KNVB beker FC Dordrecht uitgeschakeld. Op de Westmaat werd het 3-0.
In de 1e ronde van het bekertoernooi werd pijnlijk duidelijk waarom FC Dordrecht laatste staat in de KeukenKampioen Divisie. De schapenkoppen hadden niks in te brengen tegen de Blauwen.
Trainer Eric Meijers realiseerde zich dat van profs winnen altijd bijzonder is. “Zij trainen acht keer in de week, wij drie keer. Er zijn altijd verrassingen terwijl we niet eens groots speelden.”
Al in de vijfde minuut opende Ravelino Junte de score voor de tweede divisionist. In de 40e minuut werd het zelfs 2-0 na een goal van Yannick Zeeman. Nog voor rust liet Spakenburg het kwaliteitsverschil opnieuw gelden toen Frank Schilder voor de 3-0 zorgde.
Spakenburg-speler Frank Olijve vond het moeilijk om een waardeoordeel te geven aan de wedstrijd. “Ik ga ervanuit dat we zelf heel goed en dodelijk effectief waren”, grapt Olijve. “Nee zonder gekheid. Het blijft altijd een discussie of zij slecht waren of wij goed. We speelden gewoon heel stabiel.”
In de tweede helft had Spakenburg de score nog verder kunnen verhogen. Het liet een aantal grote kansen onbenut.
Aanvoerder Olijve zit nog in dubio wie hij als komende tegenstander wil. “Aan de ene kant hoop je op de zwakst mogelijke, maar tegen Feyenoord in De Kuip, wie doet je wat?” Meijers denkt in eerste instantie ook aan overleven. “Laten we eerst nog maar een kleintje thuis loten. Aan de andere kant heb het tegen vrijwel alle profclubs opgenomen, behalve mijn eigen cluppie en dat is Feyenoord”, hint Meijers toch op een lichte voorkeur.

Vorig artikelDroog slapen kun je leren
Volgend artikelWorkshop Rouw in coronatijd