Het is IJsselmeervogels in de eerste ronde van de KNVB Beker niet gelukt om te stunten tegen Excelsior. De tweede divisionist ging op eigen veld tegen de Rotterdamse eerste divisionist met 0-3 onderuit.
IJsselmeervogelskende geen goed begin. Al na vijf minuten keek het tegen een 0-1 achterstand aan door een kopbal van Hugo Botermans. De score had nog een stuk groter kunnen zijn voor de ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen uit de Meern. Doelman Jaimy schaap was echter met meerdere reddingen belangrijk.
Vlak na rust was IJsselmeervogels via Langedijk – redding keeper – en Poepon – schot op de paal – dichtbij de gelijkmaker. Maar hij viel alweer vrij snel aan de andere kant. Botermans tikte met zijn tweede van de avond de 0-2 binnen. Vijf minuten later was het 0-3. Rieven Niemeijer scoorde namens Excelsior de laatste treffer van de wedstrijd.
De wedstrijd kende nog een vervelend slot. Invaller Jaimy Buter van Excelsior maakte in de allerlaatste minuut een harde overtreding waarna hij met rood moest vertrekken. Desondanks bekeren de Rotterdammers door, voor IJsselmeervogels zit het bekertoernooi erop.
De vroege achterstand is alles wat IJsselmeervogels wilde voorkomen. “Dat is waar je voor waakt, maar dan gebeurt het toch. Dan loop je achter de feiten aan”, blikte doelman Schaap terug. Hij kon de score beperkt houden. “Wij hebben maar twee echte kansen gehad. Zij waren een maat te groot vandaag.”
“Als die er snel na rust in vliegt dan kan er nog van alles gebeuren, maar hij ging er niet in”, doelde de keeper op het schot van Poepon op de paal.
5′ Hugo Botermans (0-1)
53′ Hugo Botermans (0-2)
58′ Rieven Niemeijer (0-3)

Bijz. 90′ Rood voor Jaimy Buter (Excelsior)

Vorig artikelTraining voor mantelzorgers: Grenzen en netwerk
Volgend artikelDringende oproep