Steeds meer Nederlanders kiezen voor een camper vanwege de coronapandemie. Zo blijkt uit onderzoek van de NKC, Europa’s grootste camperclub.
De camperclub hield een enquête onder ruim 2.500 kopers diehun camper in 2020 of 2021 aanschaften. Van deze groep geeft 17 procent aan dat de aankoop beïnvloed is door de coronacrisis. De meerderheid van deze campereigenaren had al eerder het plan een camper te kopen, maar door de coronacrisis is dit in een stroomversnelling gekomen. En zelfs 20 procent van de groep geeft aan geen camper gekocht te hebben als de coronapandemie er niet was geweest.
De meerderheid van de camperkopers ging voor een tweedehandscamper (69%). Iets minder dan een derde (27%) kocht een nieuwe camper en de rest (4%) kocht een bus om die om te bouwen tot camper.
De meeste camperaars geven aan dat met name de coronaproof manier van reizen met de camper ze erg aanspreekt. NKC-directeur Stan Stolwerk onderschrijft dit: “Met een camper ben je volledig zelfvoorzienend en reis je zo goed als onafhankelijk. Je hebt de vrijheid die je zoekt, ook tijdens de coronapandemie. Zelfs toen sanitair op campings gesloten was. Dit zien we terug in de groeiende populariteit van campers.”

Vorig artikelDringende oproep
Volgend artikelBurgerpeiling gemeente Bunschoten