De ruststand op de Westmaat was 0-0, maar was een groot mirakel want het regende in de eerste helft kansen voor Spakenburg en Quick Boys. De klassieker in het amateurvoetbal, tussen de Blauwen uit Spakenburgen Katwijk, ging in de tweede helft op dezelfde voet verder.
Ravelino Junte was met een schot op de paal dicht bij de 1-0 voor Spakenburg, maar het waren de bezoekers die de eerste goal maakten. Tommy Bekooij schoot na een uur spelen raak (0-1). Dat was enigszins tegen de verhoudingen in. Spakenburg zocht massaal naar de 1-1, maar werd geslacht in de tegenaanval. Kevin van Kippersluis tekende in minuut 69 voor de 0-2 namens Quick Boys.
Spakenburg rechtte de rug, want nog geen drie minuten later lag de 1-2 erin. Het was Koos Werkman die het laatste zetje gaf en zo de hoop terugbracht op de Westmaat. Het slotoffensief van Spakenburg begon vroeg, maar daardoor gaf de ploeg ook veel ruimte weg. Quick Boys profiteerde optimaal in de counter: opnieuw was het Van Kippersluis die scoorde. Zijn 1-3 was ook de eindstand.

Spakenburg – Quick Boys (Tweede divisie)
60′ Tommy Bekooij (0-1)
69′ Kevin van Kippersluis (0-2)
72′ Koos Werkman (1-2)
79′ Kevin van Kippersluis (1-3)

Vorig artikelwintertijd
Volgend artikelNigel van Zelst matchwinner voor Eemdijk