Woensdag 3 november 2021 hebben lokale betrokken partijen samen met wethouder Peter van Asselt namens de gemeente Bunschoten hun handtekening gezet onder het Lokaal Preventieakkoord Bunschoten. Hierinzijn ambities en acties opgenomen die gericht zijn op het terugdringen van overgewicht, roken, alcohol- en drugsgebruik in de gemeente Bunschoten. Een belangrijke pijler is het stimuleren van een gezonde leefstijl met voldoende beweging.

Het Lokaal Preventieakkoord is tot stand gekomen in samenwerking met 33 lokale organisaties. Samen zorgen ze ervoor dat in 2040 roken, overgewicht en alcoholgebruik zijn verminderd. Kinderen en jongeren bewegen meer, roken niet en vinden het niet normaal om te drinken voor hun 18e. Ook volwassenen maken overtuigende gezondere keuzes. Daarnaast wil de gemeente Bunschoten ook energie steken in de preventieve kant van drugsgebruik.

Het Lokaal Preventieakkoord vloeit voort uit het Nationaal Preventieakkoord. Het Nationaal Preventieakkoord richt zich op een gezonder Nederland in 2040 en op het terugdringen van roken, overgewicht en problematisch alcoholgebruik.

Vorig artikelRode knipperverlichting op windmolens
Volgend artikelOuderwijsavond over driftbuien