IJsselmeervogels heeft, na drie zeges op rij, niet kunnen winnen van koploper Katwijk. Het tweededivisieduel eindigde op de Westmaat in 0-2 dankzij twee goals van Ahmed El Azzouti. GVVV heeft op bezoekbij Koninklijke HFC met 0-0 gelijkgespeeld.
In de tweede divisie staat IJsselmeervogels met dertien punten uit tien duels op de twaalfde plek. GVVV blijft hekkensluiter. De Veenendalers hebben na het gelijkspel tegen Koninkline HFC twee punten uit elf duels.
Het begin verliep niet zoals gehoopt voor de koploper uit Katwijk. IJsselmeervogels hield goed stand in het eerste half uur en had bij vlagen zelfs het betere van het spel. Het leidde onder meer tot een grote kans voor Khalid Tadmine, die een afstandsschot net naast zag belanden. Verder was de eerste helft weinig sprankelend, waardoor de Vogels en Katwijk met 0-0 gingen rusten.
Kort na rust werd er dan toch gescoord. Het was voormalig IJsselmeervogels-spits Ahmed El Azzouti die als een ware goalgetter de 0-1 maakte namens Katwijk. Hij profiteerde optimaal van een verkeerde terugspeelbal van Jeffrey Buitenhuis. Vier minuten later scoorde een getergde El Azzouti ook zijn tweede treffer van de middag.
De 0-2 van El Azzouti gooide het duel definitief in het slot. Katwijk kwam in de laatste dertig minuten niet meer in de problemen en had IJsselmeervogels murw geslagen. De Rooien, onder leiding van Gert Peter de Gunst, zagen zo een mooie reeks van drie opeenvolgende zeges stranden op de eigen Westmaat.
IJsselmeervogels – Katwijk (Tweede divisie)

49′ Ahmed El Azzouti (0-1)
53′ Ahmed El Azzouti (0-2)
Bron: RTV Utrecht

Vorig artikelGeslaagde meedenkavond over toekomstige eilanden Rengerswetering
Volgend artikelScheidsrechter heeft geen QR-code