Op dinsdagavond 2 november konden geïnteresseerde inwoners van de gemeente Bunschoten meedenken over de ontwikkeling van de eilanden 5, 6 en 7 van Rengerswetering. En met succes. Er werd enthousiast meegepraaten meegedacht over de voorlopige planopzet en de bijbehorende sfeerbeelden.
Na een korte introductie vanuit de gemeente begon de avond met een toelichting door stedenbouwkundige Joram van Otterloo van bureau IMOSS uit Amersfoort. Tijdens deze presentatie werd de stedenbouwkundige visie toegelicht en de belangrijkste onderdelen van het conceptplan.
De hoofdopzet laat zien dat er wordt voortgeborduurd op de huidige structuren met korte lijnen richting de supermarkt op eiland 4, een centrale fietsroute en een groene zone aan de oostzijde. Verder voorziet het plan in ten minste twee volwaardige hoofdontsluitingen voor het autoverkeer en diverse verbindingen voor fietsers en voetgangers. Anders dan bij de eerste eilanden worden de watergangen tussen de eilanden meer zichtbaar gemaakt, waardoor de beleving van wonen bij water voor alle bewoners wordt vergroot.
Er wordt opnieuw ingezet op een gevarieerd woningbouwprogramma. Naast ruimte voor appartementen, sociale huur- en koopwoningen zijn er een aantal twee–onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen. In totaal voorziet het plan in ruim 650 woningen. Het idee is dat er zoveel mogelijk verschillende doelgroepen een plek kunnen gaan vinden.
De planopzet werd aan de hand van thema’s getoond op een aantal grote borden. Bij die borden konden inwoners in gesprek met mensen die nauw zijn betrokken bij de ruimtelijke ontwikkeling van het nieuwe woongebied. Aanwezigen konden hun reactie ook achterlaten via een formulier. Hiervan werd flink gebruikgemaakt.
De komende periode gaat de gemeente samen met de contractpartners verder aan de slag met de uitwerking, waarbij de ideeën en reacties die zijn ingebracht worden meegewogen. Van hieruit wordt toegewerkt naar een voorlopig stedenbouwkundig plan voor drie eilanden, dat vervolgens per eiland een uitwerking krijgt. Daarbij wordt ook de financiële en technische haalbaarheid verder onderzocht.

Vorig artikelPatrick Loenen wordt nieuwe trainer Spakenburg
Volgend artikelEl Azzouti schiet Katwijk langs de Vogels