Op de website van Spakenburg is Patrick Loenen duidelijk. De 47-jarige Utrechter, die komende zomer Eric Meijers opvolgt als trainer van de Blauwen, is terecht gekomen bij zijn droomclub.
“Als je jongerbent en trainer wordt heb je altijd je voorkeuren”, zegt de huidige trainer van derde divisionist Sportlust’46 uit Woerden. “En dan is het ver weg, of het komt nooit. Maar de mooiste clus zitten in deze regio en dan is Spakenburg de mooiste.”
Waarom dat is, is moeilijk uit te leggen. “Dat is gevoel, maar als trainer kijk je anders naar een club. Het is niet altijd hosanna geweest bij Spakenburg Je kijkt ernaar hoe een club daarmee omgaat. Er komt nooit rotzooi naar buiten.
Loenen staat bekend als een eigenzinnige trainer die niet wil afwijken van zijn manier van werken. Hij is niet bang dat dat bij Spakenburg problemen oplevert. “Ik heb een eigen manier van werken maar ik hoop dat elke trainer dat heeft. Het belangrijkste is dat met elkaar in gespek blijft en de mensen die er over gaan laat meekijken in de keuken.”
Loenen werd kampioen bij Argon, bij Eemdijk en bij Sportlust’46. Hij lijkt kortom een garantie voor succes. Kan de platte kar voor Spakenburg al uit de schuur? “Ik heb geen glazen bol, maar het zou natuurlijk wel mooi zijn. Dat ik garantie voor succes ben is te kort door de bocht”, zegt Loenen. “Spakenburg op je lijst als trainer is leuk, maar het is pas echt leuk als je er ook succes hebt gehad.”
Bron: RTV Utrecht

Vorig artikelWachten op toxicologisch onderzoek
Volgend artikelGeslaagde meedenkavond over toekomstige eilanden Rengerswetering