Een bijzonder voorval voorafgaand aan de voetbalwedstrijd tussen FC Lisse en Sportlust ’46: een van de scheidsrechters kon geen coronapas laten zien. Toch eiste hij dat hij voor de wedstrijd mocht plaatsnemenin de bestuurskamer. Als hij geen toegang zou krijgen, dreigde de scheidsrechter de wedstrijd af te gelasten.
Volgens een woordvoerder van de KNVB berust het voorval op een misverstand. De bond laat in een reactie weten dat er voor KNVB-scheidsrechters een uitzondering wordt gemaakt. Ze hoeven geen QR-code te tonen om een sportcomplex en de binnenruimtes, zoals de bestuurskamer, in te mogen.
Radio M Utrecht-verslaggever Arnold Schenk volgde de wedstrijd in de Derde Divisie; de bezoekende ploeg Sportlust ’46 komt uit Woerden. Volgens Schenk keken de bestuursleden van FC Lisse elkaar vreemd aan toen een van de leden van het arbitrale trio (een scheidsrechter en twee grensrechters) toegang tot de bestuurskamer eiste zonder zijn coronapas te laten zien. “Zo van, wat is dit nu? Dit kan toch niet waar zijn, dachten ze.”

Toen de arbiter te horen kreeg dat hij buiten moest blijven, dreigde hij dat de wedstrijd zou worden afgelast. “Toen is FC Lisse overstag gegaan”, zegt Schenk. “Uiteindelijk mochten de drie scheidsrechters toch naar binnen om een kopje koffie te drinken.”
De KNVB stelt dat de scheidsrechter in zijn recht stond en dat er telefonisch contact is geweest met het bestuur van FC Lisse. De thuisploeg won uiteindelijk met 3-1.
Coach Patrick Loenen van Sportlust noemt het voorval na afloop ‘bijzonder’. Het kan dat er uitzonderingen gelden voor scheidsrechters, zegt hij, maar het is maar de vraag of je dat moet willen. “Ik zou me solidair verklaren aan de rest.”
Bron: RTV Utrecht

Vorig artikelEl Azzouti schiet Katwijk langs de Vogels
Volgend artikelDuel AFC – Spakenburg al voor rust beslist