Het is extreem druk bij de landelijke telefoondienst voor coronatestafspraken, bevestigt de GGD na berichten op Twitter. Gisteren riep de GGD juist op telefonisch een afspraak te maken als het mensenonline niet meer lukte om een test in te plannen. Op social media klaagden mensen toen dat ze geen afspraak meer konden boeken vanwege de drukte in de teststraten.

Wie de coronalijn belt, krijgt te horen: “Er bellen op dit moment zoveel mensen dat we geen telefoonlijnen meer beschikbaar hebben. We kunnen u daarom niet te woord staan. Wilt u ons alstublieft over 30 minuten nog eens bellen?”

De GGD regio Utrecht (GGDrU) raadt aan om te bellen met het regionale nummer (030-630 54 00). “Het officiële nummer is ook niet onze lijn. Wij adviseren sowieso voor een testafspraak om ons eigen nummer te bellen, dus om ons regionale nummer te bellen”, laat een woordvoerder weten. Zij raadt mensen die met spoed willen testen aan om ook te bellen en niet online een afspraak te maken. “Online inplannen blijkt toch lastig te zijn, dat niet alle locaties naar voren komen.”

Ook bij de teststraten is het opnieuw druk. De GGD houdt verschillende testlocaties daarom langer open vandaag. “We hebben gemerkt dat de vraag naar testen enorm is toegenomen en we willen toch anticiperen op die vraag om mensen goed te kunnen helpen”, laat een woordvoerder weten.

Vorig artikelTwisker mentor interim-coach Chris de Graaf
Volgend artikelChristenen voor Israël