Een groep ouders gaat gezamenlijk aangifte doen van grafschennis na de seance op begraafplaats Rusthof in Leusden. Het gaat om zo’n twintig tot vijfentwintig ouders. “En we verwachten dat de groep noggroter zal worden”, zegt strafrechtadvocaat Jan Visscher, die de groep bijstaat.
De groep die nu aangifte doet, wilde in eerste instantie de gemeente de kans geven om met tekst en uitleg te komen over wat er half september gebeurde op de begraafplaats. Nu antwoorden uitblijven, stappen ook zij naar de politie.”Ik heb een aantal keer naar de gemeente benadrukt dat ik geen behoefte heb om dit breed uit te gaan spelen”, zegt advocaat Visscher. “Maar de conclusie is eigenlijk dat heel veel vragen niet worden beantwoord en dat de gemeente de luiken gesloten houdt.”
“Amersfoort wijst naar het onderzoek van de Nationale Ombudsman”, vervolgt de advocaat. “Maar het is nog onduidelijk wanneer dat onderzoek zal starten, laat staan wanneer dat afgerond is.”
Ondertussen is het voor de ouders van groot belang om snel antwoorden te krijgen. Want de hele kwestie heeft veel impact op ze, zegt Visscher. “Ze slapen heel slecht en doen geen oog dicht. Dan is het heel jammer en teleurstellend wanneer het lijkt dat de gemeente met antwoorden komt, maar in tweede instantie de luiken gewoon dichtgaan.”
Daarnaast is de gemeente volgens de advocaat onduidelijk over de achtergrond van de groep die de spirituele bijeenkomst hield. “In eerste instantie is aangegeven dat het gaat om een gerenommeerde groep die opdrachten doet in binnen- en buitenland, zelfs voor overheidsinstanties. Later wordt dat ineens een groep van losstaande vrijwilligers. Dat roept heel veel vragen op.”
Vragen die volgens hem en de ouders die hij bijstaat niet worden beantwoord. Deze collectieve aangifte, die in de loop van volgende week definitief wordt, moet voor duidelijkheid zorgen bij de groep betrokken nabestaanden.
Bron: RTV Utrecht

Vorig artikelUittip: Theatervoorstelling De engel van Spakenburg
Volgend artikelChristenen voor Israƫl