Zaterdag 20 november a.s. 20.00 uur in het ICOONtheater in Amersfoort

‘De engel van spakenburg’

In de Spakenburgse gemeenschap in de jaren ’60 van de vorige eeuw leeft de familie Wijtman nauwsamen. Ze maken ruzie, geven elkaar advies en commentaar en gooien de mantel der liefde over de foutjes. In die familie leeft Mengsje met haar man Ruurd en haar dochter Margje.

De twaalf personages in het stuk vertegenwoordigen het leven: opgroeiende jongeren, een ontkennende moeder, een vrolijke kroegbaas, een lichtzinnige jonge vrouw, conservatieve kerkgangers en kerkgangers die het tijd vinden voor verandering: het zit er allemaal in. Dat ons hart daarbij vooral uitgaat naar Mengsje die steeds meer van zichzelf laat zien, is te danken aan de wijze waarop het verhaal van Wim Duijst in deze voorstelling neergezet wordt.

De Rederijkers hebben het gelijknamige boek ‘De engel van spakenburg’ van Wim Duijst op initiatief van Gerian Dijkhuizen herkenbaar bewerkt tot deze voorstelling.

Vorig artikelGeheimen van de klederdracht
Volgend artikelTientallen ouders scharen zich achter aangifte