Duizenden vrijwilligers gaan binnenkort weer op pad om geld in te zamelen voor kinderen en jongeren met een handicap. Ook in Bunschoten komen zij aan de deur tijdens de landelijke collecteweek van 15t/m 20 november 2021.
Geen kind zonder vriendjes, dat is het motto. Voor veel kinderen met een beperking is eenzaamheid de grootste handicap. Ze gaan naar aparte scholen of helemaal niet naar school. Spelen wordt lastig als 9 van de 10 speelplekken in ons land nog steeds niet of slecht toegankelijk zijn voor gehandicapte kinderen. En veel kinderen met een handicap staan aan de zijlijn terwijl ze graag met leeftijdgenootjes zouden willen sporten. Het Gehandicapte Kind zorgt ervoor dat kinderen met en zonder handicap elkaar leren kennen. Dat ze samen kunnen spelen, sporten en leren – samen opgroeien. Bijvoorbeeld door speeltuinen aan te passen of door aangepast sporten aan te bieden op de atletiekvereniging in de buurt.
Dankzij de hulp van vele donateurs en vrijwilligers die zich belangeloos inzetten, kan het Gehandicapte Kind dit werk doen. Met de opbrengst van de collecte steunt het Gehandicapte Kind projecten voor kinderen en jongeren met een handicap in heel Nederland. Wilt u weten wat het Gehandicapte Kind in uw regio doet? Kijk op: www.gehandicaptekind.nl
Heeft u geen collectant aan de deur gehad, maar wilt u toch een bijdrage overmaken? Dat kan door de letters VRIENDJES te sms-en naar nummer 4333 (eenmalige gift van 3 euro) of met een online donatie via www.gehandicaptekind.nl. Het Gehandicapte Kind is in het bezit van het CBF-keurmerk. Dit garandeert dat ze op een verantwoorde manier omgaat met de giften die zij ontvangt.

Vorig artikelHerfst!
Volgend artikelAankomst Sint en Pieten