DierenPark Amersfoort is gestart met het Kinderpanel. “Vanaf nu geven wij kinderen een stem in het beleid van het dierenpark”, vertelt projectleider Sharon de Kruijff.
“De nieuwe generatie kan namelijkhet verschil maken in een mooiere wereld voor mens en dier. Wij zijn daarom heel benieuwd hoe de kinderen denken over de dierbewoners, ons park en wat wij allemaal van plan zijn. Het panel bestaat uit elf kinderen tussen de acht en twaalf jaar. “Wij zien in de kinderen de helden van nu en van de toekomst; hun ideeën en hulp maken onze dierentuin nóg beter”, legt Sharon uit.
De eerste sessie van het Kinderpanel ging over een eventueel nieuw chimpanseeverblijf. Er zijn veel inspirerende ideeën naar voren gekomen”, vertelt Sharon. Het panel ging in gesprek met de dierverzorgers, ontwerper, educator en communicatieafdeling. Er werd gedacht aan zowel de chimpansees als de bezoekers en er kwamen leuke ideeën!”
Ook de panelleden zelf zijn enthousiast. Sophie (acht jaar): “Ik vind het belangrijk dat alle dieren een goed leven hebben en de beste verzorging krijgen. Alle kinderen die naar het dierenpark komen, moeten een leuke dag hebben en veel kunnen leren over alle verschillende dieren.” Jurre (twaalf jaar): “Ik wil de dierentuin helpen om alles zo goed mogelijk te maken voor de dierbewoners van het park, maar ook voor de dieren in het wild.” Projectleider Sharon: “Het werken met het Kinderpanel is zeer inspiratievol. Ik verheug me daarom zeer op de volgende sessie!

Vorig artikelSpeelbeleid 2022-2026
Volgend artikelGrondprijzen 2022