Donderdag startte jongerenorganisatie TeamAlert weer de campagne “Rij Ballonvrij”.
Lachgasgebruik in het verkeer komt steeds vaker voor in Nederland. Vorig jaar registreerde de politie bijna drieduizendverkeersincidenten, waarbij lachgas in het spel was, terwijl er in 2019 nog 1700 incidenten waren gemeld. Hoewel lachgasgebruik in het verkeer verboden is en hier hoge boetes voor staan, gebruiken veel jongeren regelmatig een ballonnetje achter het stuur. Door lachgas te gebruiken in de auto wordt het reactie- en inschattingsvermogen van de bestuurder sterk beïnvloed.
Voor TeamAlert is het duidelijk: lachgasgebruik in het verkeer is levensgevaarlijk. Om dit probleem aan te pakken, startte TeamAlert in 2020 met de campagne “Rij Ballonvrij”. Donderdag begon het vervolg van deze campagne. Met de slogan “word geen clown in het verkeer” wil TeamAlert de jonge bestuurders én jonge passagiers laten inzien dat lachgasgebruik in het verkeer niet oké is.
Tijdens de campagne gaat TeamAlert via social media en via jongerenwerkers in gesprek met jongeren over lachgas in het verkeer, aan de hand van stellingen over dit thema. Daarnaast laat TeamAlert in een campagnevideo de mening van jongeren over lachgas in het verkeer zien. Op de website van “Rij Ballonvrij” geeft TeamAlert informatie over de invloed van lachgas op je rijgedrag en tips om zelf het lachgasgebruik achter het stuur tegen te gaan.

Vorig artikelUitzending Eemdijk-NSC op LOS radio
Volgend artikelOpruimen fietsen