Werkgevers met personeelstekorten kunnen zich laten inspireren door het rapport ‘Personeelstekorten aanpakken, oplossingen voor werkgevers’. Het rapport reikt hen 27 oplossingen aan. Werkgevers kunnennieuw talent aanboren, werk anders organiseren of inzetten op binden en boeien van het huidige personeel. Buiten de voor de hand liggende groepen waaruit te werven, biedt het GWU, de Geregistreerde Werkzoekenden bij UWV, ook in de regio Amersfoort een groot potentieel aan nog onbenut talent. De regio telt 11.747 geregistreerde werkzoekenden zonder dienstverband, waarvan zo’n 350 op zoek zijn naar werk als verkoopmedewerker detailhandel en 20 als manager detail- & groothandel. Voor werkzoekenden betekent deze situatie juist een grotere kans op werk. Het regionaal overzicht kansrijke beroepen voor de regio Amersfoort bevat daarom ook functies in de detailhandel.

Vorig artikelOpruimen fietsen
Volgend artikelMet Andere Woorden