Amersfoorters en bezoekers kunnen vanaf deze week elektrische deelfietsen huren die verspreid door de stad staan. Vier aanbieders hebben een vergunning om de fietsen aan te bieden; TIER, Go Sharing, Bondien Bird. De komende maanden worden deze fietsen geleidelijk in de stad geplaatst. De vergunning is op proef; de komende 2 jaar zijn bedoeld om Amersfoorters en bezoekers het concept uit te laten proberen en te evalueren hoe het werkt.

De elektrische fietsen van TIER zijn in grote delen van de stad te vinden, en vooral ook bij vervoersknooppunten en andere drukke gebieden. Ze kunnen op verschillende plekken worden geparkeerd. Mensen die van Amersfoort naar Utrecht willen fietsen kunnen gebruik maken van deze e-bikes, want in Utrecht mogen ook TIER e-bikes worden geparkeerd/uitgecheckt. Het werkt met een app.

Vorig artikelStookadvies
Volgend artikelJesse Wielenga terug op oude stek