Op maandag 6 december verzendt de overheid rond 12.00 uur een NL-Alert testbericht in heel Nederland. Zeven op de tien Utrechters die in het afgelopen jaar een NL-Alert testbericht ontvingen, herkennenhierdoor een NL-Alert bij een echte noodsituatie.
NL-Alert is het alarmmiddel van de overheid dat je waarschuwt en informeert over noodsituaties bij jou in de buurt. Denk aan een grote brand, rookwolk met giftige stoffen of terroristische aanslag. In een NL-Alert staat wat er aan de hand is, wat je moet doen en waar je meer informatie kunt vinden. Ontvang je een NL-Alert? Lees het bericht meteen, volg het advies op en informeer anderen.

Elk jaar op de eerste maandag in juni en december verzendt de overheid rond 12.00 uur een NL-Alert testbericht. Indien de eerste maandag van de maand op een feestdag valt, wordt het testbericht de eerstvolgende maandag verstuurd. Zo weet je hoe een NL-Alert klinkt en eruit ziet. Ook meet de overheid na afloop van de testberichten het bereik van NL-Alert. Het eerste testbericht van 2022 verzendt de overheid op maandag 13 juni 2022.
Meer weten? Kijk op nl-alert.nl.

Vorig artikelHuisartsen vragen uw begrip en loyaliteit
Volgend artikelPraat met de raad geannuleerd