Spakenburg speelde zaterdag een uitstekende generale repetitie tegen Noordwijk. Onder leiding van de nieuwe staf, won het verdiend met 2-0. Doelpunten kwamen in de eerste helft van Floris van der Lindenen in de tweede helft van Lowie van Zundert.
Noordwijk bevindt zich in de middenmoot van de Jacks league, terwijl Spakenburg in de gevarenzone zit en alle zeilen bij moet zetten. De openingsfase was voor Noordwijk, dat in de 9e minuut gevaarlijk dicht bij een doelpunt kwam. Een vrije bal, goed voorgegeven vanaf de linkerkant, kwam op het hoofd van de nummer 31, Emiel Wendt die de bal hard op doel kopte. Gelukkig stond doelman Menno Heus juist opgesteld. Kort daarna een kans voor Spakenburg. Nadat hij vorige week al was ingevallen, startte Vince Gino Dekker zaterdag in de basis en hij had er zin in. Met een goeie voorzet, lanceerde Van Lopik de watervlugge Dekker. Vanuit een lastige hoek schoot Dekker de bal hard op doel, maar vond keeper Lars Jansen op zijn weg. Even later was het weer Dekker nu vanaf de linkerkant met een goeie voorzet op Wimilio Vink die de bal rakelings naast kopte. Spakenburg kwam steeds beter in de wedstrijd, na nog een aantal kansen was het uiteindelijk topscoorder Floris van der Linden die het eerste doelpunt maakte. Met een beetje geluk kreeg Dekker de bal mee en gaf, na zijn kenmerkende schaarbeweging, de bal panklaar op het hoofd van Floris van der Linden. Met een snoeiharde kopbal, werkte de nummer 9 van Spakenburg de bal tegen het net. Op slag van rust promoveerde Koos Werkman een goed genomen corner bijna tot doelpunt, maar zijn poging werd van de lijn gehaald.
In de tweede helft zette Noordwijk wat meer aan, maar tot echte kansen leidde dit niet. Toch blijft een marge van 1-0 krap. Gelukkig maakte Lowie van Zundert aan alle spanning een einde toen hij de 2-0 voor Spakenburg maakte en daarmee de wedstrijd in het slot gooide. Zo wonnen de blauwen met 2-0 van Noordwijk en tappen vertrouwen voor de komende wedstrijd.

Vorig artikelKandidatenlijst CU vastgesteld
Volgend artikelNegenklapper voor Eemdijk in Sneek