Inmiddels is Stichting Orhei bijna 25 jaar actief in Moldavië. Wat begon met een reis naar Moldavië van 4 Bunschoters, betekent 25 jaar later nog altijd dat stichting Orhei zich vrijwillig inzet voorde hulp aan kinderen in Moldavië. In de aanloop naar 17 maart 2022 – de datum van het 25 jarig jubileum – blikken we terug op de historie van stichting Orhei waar zoveel inwoners van Bunschoten en omstreken intensief bij betrokken waren.
De hulp die 25 jaar geleden zo nodig was in het jongenstehuis in Orhei is grotendeels verschoven naar de kinderen en hun gezinnen in Causeni. Inmiddels is er goede zorg in het jongensinternaat en zijn er 7 ‘zelfstandig begeleid wonen’ huizen. Ook kon er in Causeni een gebouw aangekocht worden, opgeknapt en uitgebouwd worden. Dit heeft de invulling gekregen als dagcentrum voor de kinderen van Causeni en omgeving. Ook werd de Crisisopvang Micha gebouwd met behulp van het geld van sponsoren en de Wilde Ganzen.
Zoals u wellicht weet heeft Stichting Orhei sinds 2006 jaarlijks een deurcollecte. Eén van de jaarlijkse acties die ons helpt om de jaarlijkse begroting te dekken. De opbrengst van de collecte wordt onder andere voor transportkosten gebruikt en gaat naar het dagcentrum, om bijvoorbeeld de lonen van de werknemers te betalen, voedselpakketten en hout te kopen voor de gezinnen van de kinderen die het dagcentrum Gratia bezoeken.
Dit jaar is de collecte voor Stichting Orhei van 6 tot en met 11 december. Wilt u uw deur en hart openen voor de kinderen in Moldavië? Geen contant geld in huis, geen enkel probleem. De collectant heeft een QR-code die u kunt scannen. Een digitale donatie kan bovendien eenvoudig via https://www.orhei.nl/doneer/. Hartelijk dank voor uw gulheid.
Omdat ons dorp groeit, zijn er steeds meer collectanten nodig. Dus schroom niet om contact op te nemen als u één avond in de week uw tijd wilt geven aan de kinderen in Moldavië.

Vorig artikelNalaten aan het hospice Nijkerk
Volgend artikelClubs zien af van inhaalvoetbal