Angela Malestein sluit zaterdag aan bij de Nederlandse handbalploeg, die in Spanje deelneemt aan het WK. De hoekspeelster uit Bunschoten-Spakenburg is herstellende na een coronabesmetting. Ze heeft inmiddelstoestemming gekregen naar Spanje af te reizen.
Bondscoach Moniqye Tijsterman moeten het op het WK stellen zonder Rinka Duijndam. De 24-jarige keepster is vanwege persoonlijke redenen teruggereisd naar Nederland. Door het wegvallen van Duijndam zijn Tess Wester en Yara ten Holte de enige twee keepsters in de WK-selectie.
Oranje begint de jacht op de wereldtitel vrijdagavond tegen Puerto Rico. Zondag neemt Oranje het op tegen Oezbekistan en dinsdag is Zweden de tegenstander. Nederland is de regerend wereldkampioen. De handbalsters versloegen twee jaar geleden Spanje in de WK-finale in Japan.

Vorig artikelClubs zien af van inhaalvoetbal
Volgend artikelMeander organiseert Banenmarkt voor verpleegkundigen