Marathonschaatser Evert Hoolwerf heeft op overtuigende wijze de Trachitol Trophy op zijn naam geschreven. Ook in de slotwedstrijd in Alkmaar van de vierdaagse was de Eemdijker het snelst na een sprint.Hoolwerf won de voorgaande drie ritten ook.
In het grootste deel van de wedstrijd over 150 rondes was er geen vuiltje aan de lucht voor Hoolwerf. De inwoner van Eemdijk zat in de kopgroep met ploeggenoten om zich heen. Met nog vijftig rondes te rijden had de kopgroep een gapend gat op de achtervolgers.
De meeste spanning zat in de laatste rondes. Een kopgroep van zeventien zette aan. Hoolwerf kreeg in de sprint de meeste tegenstand van Visser, maar finishte nipt voor Visser op ijsbaan De Meent. Sjoerd den Hartog werd derde. Deze drie rijders vormden in de voorgaande drie wedstrijden ook de top drie. “Het was pittig. Dat hadden we van tevoren verwacht”, zegt Hoolwerf.
De zege in Alkmaar was de vierde op rij. Hoolwerf: “Dit is echt bijzonder. Ik verbaas mezelf elke dag weer dat de sprint zo goed lukte. Sprinten kon ik een paar jaar terug ook goed en nu ben ik weer op de goede weg.”
Hoolwerf dankt zijn ploeggenoten voor de winst. “Voor de wedstrijd werd gezegd ‘we rijden voor één ding en dat is het klassement van Evert’. Er werden geen vragen gesteld en iedereen ging blind. Dan hoor ik het af te maken”, besluit Hoolwerf, die ook al een keer eerder de vierdaagse won.

Vorig artikelJe raakt er niet LOS van
Volgend artikelVoorlopig ontwerp doorfietsroute