De provincie Utrecht gaat samen met de gemeenten Amersfoort en Bunschoten de fietsroute tussen Amersfoort en Bunschoten veiliger en aantrekkelijker maken voor fietsers. Het eerste (voorlopig) ontwerpis af.
De provincie Utrecht en de gemeente Bunschoten horen graag wat u van deze plannen vindt en hoe zij deze wellicht beter kunnen maken. Op basis van uw feedback scherpen ze de plannen verder aan. Hoe de route loopt, en sommige elementen voor de inrichting van de fietsroute, liggen al wel vast.
U kunt van 2 december 2021 tot en met 9 januari 2022 online een reactie geven via de website www.tinyurl.com/snelfietsroute. Bij het tabblad Amersfoort-Bunschoten vindt u een toelichting op de voorlopige ontwerpen. U vindt hier ook vijf beelden om te zien hoe de doorfietsroute er in de toekomst uit kan komen te zien. Op het tabblad “Prik uw vraag” kunt u uw reactie geven. In januari/februari 2022 worden alle vragen, opmerkingen en suggesties voorzien van een reactie. Deze zijn terug te lezen op de eerdergenoemde website.
Een doorfietsroute is een route waarop fietsers vaker voorrang krijgen op autoverkeer en eerder groen bij verkeerslichten. Om de nieuwe doorfietsroutes te realiseren, worden bestaande fietsverbindingen verbeterd en aan elkaar verbonden. Zo krijgt bijvoorbeeld het wegdek comfortabel asfalt. Waar nodig wordt het wegdek verbreed, zodat fietsers voldoende ruimte hebben. Ook worden er duidelijke en herkenbare lijnen, wegwijzers en verlichting aangebracht. De stoepranden zijn veilig en er zijn geen paaltjes of andere obstakels op de route. Zo kunnen fietsers snel, comfortabel en veilig doorfietsen en zijn scholen, woonwijken, werklocaties en knooppunten ook per fiets goed bereikbaar.

Vorig artikelEvert Hoolwerf wint Trachitol Trophy
Volgend artikelGrace Home