Vanaf heden kan iedereen met twijfels over het coronavaccin bellen met een nieuw, landelijk telefoonnummer. Het informatienummer werd vorige maand opgericht door een internist van het Erasmus MC in Rotterdam,maar nu sluiten ook de universitaire ziekenhuizen van Utrecht, Amsterdam, Nijmegen en Maastricht zich aan bij het initiatief, evenals de huisartsen uit die regio’s.

De lijn was voorheen op twee ochtenden per week bemand. In die tijd kwamen er honderden telefoontjes binnen. Door de samenwerking met de andere universitaire ziekenhuizen kan de telefoonlijn dagelijks geopend worden.

Vooral zwangeren, mensen met een kinderwens, allergie of auto-immuunziekte hebben veel vragen over bijwerkingen van de vaccins. Die vragen gaan soms over zulke specifieke situaties, dat antwoorden op de websites van instanties zoals het RIVM niet te vinden zijn.

Mensen met twijfels over het nemen van een coronavaccin kunnen vandaag vanaf 08.30 uur bellen met 088-7555777. De lijn sluit om 16.30 uur.

Vorig artikelGrote aanwinst voor Museum Spakenburg
Volgend artikelJe raakt er niet LOS van