In de afgelopen week zijn er 1.878 nieuwe patiƫnten met COVID-19 in het ziekenhuis opgenomen, 10% minder dan in de week ervoor. Op de IC intensive care werden 332 nieuwe patiƫnten met COVID-19 opgenomen,een kleine afname in vergelijking met de voorgaande week (-4%).
Ruim 453.000 mensen (-27%) kwamen tussen 7 en 14 december naar de testlocaties van de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst om zich te laten testen op CoV coronavirus-2. Het percentage positieve testen steeg naar 23,4%. In alle leeftijdsgroepen nam het aantal meldingen af. Het aantal meldingen per 100.000 is nog steeds het hoogst bij kinderen in de basisschoolleeftijd.
De virusvariant omikron baart wereldwijd zorgen en verspreidt zich ook in Nederland. Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu houdt, net als van alle varianten van het virus, bij hoe vaak omikron in Nederland is gevonden. Omdat de grotere besmettelijkheid van deze variant in de komende weken tot meer besmettingen zal leiden, kan het aantal ziekenhuisopnames weer toenemen. Voorkom verspreiding en daarmee ziekenhuisopnames door je aan de basismaatregelen te houden, ook als je gevaccineerd bent.

Alle wekelijkse COVID-19-cijfers staan in een tabel en in grafieken op de RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu-website.

Vorig artikelRobin Eindhoven verlengt contract bij Spakenburg
Volgend artikelVeel gebouwen voldoen niet aan ventilatie-eisen