Spakenburg is er niet in geslaagd om de 3e ronde te bereiken van de KNVB. De amateurs boden goed partij tegen eerstedivisionist Telstar, maar verloren met 5-3.
Telstar was een groot deel van de wedstrijdde bovenliggende partij in Velsen. Yassin Zakir opende de score in de 25e minuut. ‘De eerste helft was heel slecht. We werden echt de poppenkast in gespeeld”, zei trainer Chris de Graaf. Via Floris van der Linden, die een verleden heeft bij Telstar, werd het in de 36e minuut 1-1. Lang kon Spakenburg daar niet van genieten, want twee minuten later bracht oud FC Utrecht-speler Gyliano van Velzen Telstar al weer op voorsprong.
Vlak na rust leek de wedstrijd beslist toen Zakir de 3-1 maakte.
Na de 3-1 raakte Telstar de weg kwijt. Van der Linden maakte de aansluitingstreffer in minuut 68′. Tien minuten later maakte Lowie van Zundert 3-3. Telstar wankelde en Spakenburg had kansen om de wedstrijd te beslissen. Dat lukte niet waarna een verlenging volgde. “In de tweede helft hebben we het omgezet. Toen hadden we nog bijna gewonnen. Dat was niet verdiend geweest, maar was ons een zorg geweest”, vertelde De Graaf. “Als je ziet hoe je er nog een wedstrijd van maakt kun je wel zeggen dat je het bekertoernooi met opgeheven hoofd hebt verlaten”, vond Floris van der Linden.
In de verlenging gaf de beter conditie van de profs de doorslag. Jip Molenaar maakte in 96e minuut 4-3 voor Telstar. “Ik denk dat iemand heel veel geld had kunnen verdienen als hij een verlenging had voorspeld”, lachtte Van der Linden. “Maar in de verlenging was het wel op.” Vlak daarna kreeg Spakenburg-invaller Amakado rood. Tegen tien Spakenburgers zorgde Rashaan Fernandes voor de genadeklap (5-3).
Bron: RTV Utrecht

Vorig artikelChristenen voor Israël
Volgend artikelChristenen voor Israël