Vanaf woensdag 22 december sluiten de ‘dichtbij locaties’ tijdelijk in de regio Utrecht. Inwoners kunnen dan alleen nog terecht bij de grote vaccinatielocaties Utrecht Jaarbeurs, Hoog Catharijne, AmersfoortRijtuigenloods, Meander Medisch Centrum, Nieuwegein, Veenendaal en Woerden. Per 27 december opent vaccinatielocatie Expo Houten en wordt de locatie Jaarbeurs flink vergroot door te verhuizen van paviljoen B naar hal 1. GGDrU sluit de kleine locaties tijdelijk omdat ze alle medewerkers nodig hebben op de grote locaties. Zodat méér mensen sneller een booster kunnen krijgen.
GGD regio Utrecht moet zo’n één miljoen inwoners in enkele weken tijd vaccineren. Nicolette Rigter, directeur Publieke Gezondheid: “Om deze grote operatie mogelijk te maken, moeten we zo efficiënt mogelijk werken om zo snel mogelijk inwoners te vaccineren. Een kleine locatie heeft in verhouding meer medewerkers nodig dan een grote. Denk hierbij aan artsen, maar ook aan medewerkers die het vaccinatieproces begeleiden.”
Van de 29 vaccinatielocaties blijven 8 locaties over. Dit zijn bovengenoemde de locaties. De overige kleinere locaties sluiten tijdelijk. Iedereen die al een afspraak heeft op een kleine locatie, krijgt bericht. Nicolette Rigter: “We plannen deze mensen zo snel mogelijk opnieuw in, op een andere locatie. Op dit moment vragen wij de medewerking en begrip. Dit is de enige manier om iedereen zo snel mogelijk te kunnen vaccineren.”
De Rijksoverheid geeft gefaseerd nieuwe geboortejaren vrij om mensen uit te nodigen een afspraak te maken. Nicolette Rigter: “We zetten alles op alles om hen voor eind december een booster te laten halen. Degenen die nu een afspraak hebben staan bij een dichtbij locatie, krijgen op korte termijn een sms, of worden gebeld om de afspraak om te verzetten. We vragen met klem om hierover niet zelf contact te zoeken met GGDrU. We nemen contact op binnen enkele dagen.”
GGDrU roept iedereen op die aan de beurt is, om zo snel mogelijk een boosterprik in te plannen. Online is dat het makkelijkst. “Wij begrijpen dat dit voor sommige mensen lastig is. Roep de hulp in van een bekende. Voor mensen die toch willen bellen wordt zowel het regionale als het landelijke callcenter zo snel mogelijk opgeschaald. Kom alleen naar de vaccinatielocatie als u een afspraak heeft.”
Heeft u een uitnodiging voor de boostervaccinatie gehad, of is uw geboortejaar aan de beurt? Dan kunt u een afspraak maken op www.planjeprik.nl. Vindt u het lastig om online een afspraak te maken, bel dan met ons op 030-630 54 00. Dat kan 7 dagen in de week van 08.00 tot 20.00 uur.

Vorig artikelOrgelcomité blijft open
Volgend artikelNieuwjaarsuitnodiging