De commissie Vorming&Toerusting van de Noorderkerk was dit jaar al vroeg begonnen met de voorbereidingen voor de kerstnachtviering. Samen met de band Wake was een mooi kerstprogramma gemaakt met afwisselendzang en bijbellezing met als thema: ┬┤Onze hoopvolle toekomst┬┤. Wake laat de kerstliederen vloeiend in elkaar overlopen en naast de bekende klassieke liederen (o.a. Komt allen tezamen, Ere zij God ed.) worden ook meer eigentijdse en engelse liederen gezongen.

Bijna leek de avond lockdown en daarna de volledige lockdown te zorgen voor problemen maar al snel werd een creatieve oplossing bedacht. Wake had al veel geoefend in de Noorderkerk en met de technici werd gekozen om alles integraal op te nemen in de Adventkerk, waar alle opname apparatuur kant en klaar te gebruiken was. Hierdoor ontstond een unieke co-productie van de Adventkerk (GKBS), de Noorderkerk (GKv) en de band Wake.
De band Wake is een groep van muzikanten die in wisselende samenstelling optredens verzorgd. Voor deze speciale kerstnachtdienst bestaat de band uit Helene van Twillert & Joanne Schaap (zang), Debbie Schijns (toetsen), Rianne van Diermen (dwarsfluit), Edco Wallet (cajon/percussie) en Peter-Anne Blokhuis (gitaar).
Beide kerken zullen de opname uitzenden op verschillende momenten tijdens het kerstweekend. De eerste uitzending is op vrijdagavond 19.00 uur via kerkomroep.nl en YouTube Noorderkerk. Ook zal de LOS de opname uitzenden op vrijdagavond en GKBS op 2e kerstdag.

Vorig artikelAankoop en bouwclaimovereenkomst
Volgend artikelTweede overeenkomst Rengerswetering eiland 6 getekend