Na een efficiƫnt voorbereidingstraject hebben wethouder Huig van Barneveld namens de gemeente Bunschoten en directeur Evert Schoonderbeek namens Bouw- en aannemingsbedrijf Schoonderbeek B.V. op 21 decembereen bouwclaimovereenkomst getekend voor het zesde eiland van Rengerswetering.
Met het sluiten van deze overeenkomst is weer een mooie stap gezet in het continueren van de woningbouw in de uitbreidingswijk van Bunschoten.

Schoonderbeek B.V. is onder meer eigenaar van ruim 20% van de grond die gelegen is binnen het plangebied van het zesde eiland. In de overeenkomst is afgesproken dat de gemeente deze grond aankoopt en rond 2025 bouwrijp gaat maken. Schoonderbeek B.V. koopt vervolgens de bouwrijpe kavels weer terug en zal daarop ruim 20% van het totale woningbouwprogramma op eiland zes gaan ontwikkelen. Het is de verwachting dat Schoonderbeek circa 45 woningen gaat bouwen. Beoogd wordt om een gevarieerd woningprogramma aan te bieden, waarmee verschillende doelgroepen worden bediend.

Voor de overige plandelen van dit eiland werden eerder dit jaar al overeenkomsten gesloten met een andere grondeigenaar en twee projectontwikkelaars. Hiermee heeft de gemeente met alle partijen die positie hebben op het zesde eiland afspraken kunnen maken. De komende tijd gaan de betrokken partijen verder aan het werk met de planvorming voor de eilanden vijf, zes en zeven.

Vorig artikelKerstnachtviering met Wake
Volgend artikelBoosterprik