De afgelopen periode hebben veel inwoners vuurwerk- en geluidsoverlast ervaren. Daarom is de gemeente Bunschoten gestart met de campagne “Denk om mij: verknal mijn nachtrust niet!”.
Vooral in de coronatijdspreken jongeren, maar ook volwassenen, thuis met elkaar af. Vaak zijn mensen zich er niet van bewust dat dit, met name in veranda’s, al snel geluidsoverlast geeft voor de buurt. Na 23.00 uur geldt namelijk dat het zo goed als stil moet zijn. Spreek je thuis af met anderen? Denk aan je omgeving en verknal de nachtrust van je buren niet. Voorkom irritaties door rekening met je buren te houden, ze in te lichten en met elkaar afspraken te maken. Bovendien geldt nu de regel om maximaal twee mensen thuis te ontvangen.
We zien dat vuurwerk tegenwoordig het hele jaar door de lucht in knalt, ondanks dat dit niet is toegestaan. Dit tot grote ergernis van veel inwoners. De knallen veroorzaken angst bij onder andere jonge kinderen, oudere mensen en dieren. Wees je ervan bewust dat vuurwerk dus letterlijk de nachtrust van anderen verknalt.
Heb je in de avonduren of ’s nachts last van geluidsoverlast? Bel dan de politie via 0900 – 8844 of in geval van spoed 112. Ook kun je een melding maken via WhatsApp (06 – 2227 1829). Er wordt dan achteraf door de boa’s contact met je opgenomen, zodat in kaart kan worden gebracht waar de overlast heeft plaatsgevonden en de veroorzaker aangesproken kan worden. Uiteraard kun je overdag ook direct de boa’s bellen (033 – 299 1555). Zij komen dan zo snel mogelijk ter plaatse.
Laten we respectvol met elkaar omgaan. Denk vooraf goed na over de impact die jouw muziek of het afsteken van vuurwerk heeft op anderen.

Vorig artikelIntrekken omgevingsvergunningen
Volgend artikelBakkerij ‘t Stoepje bakt de grootste Haverkoek van Nederland