Elk jaar weer zet de gemeente Bunschoten zich in om de jaarwisseling zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen. Vanwege het coronavirus zal deze jaarwisseling voor de tweede keer anders verlopen dangedacht en gehoopt. Uw hulp bij een veilig uiteinde is onmisbaar.
Voor oudejaarsavond en nieuwjaarsdag geldt het dringende advies om niet meer dan 4 personen uit een ander huishouden bij u thuis te ontvangen, uiteraard op 1,5 meter afstand. Daarbij is het van belang om waar mogelijk een raam open te zetten en goed te blijven ventileren.
Het is deze jaarwisseling verboden om vuurwerk af te steken. Politieagenten en boa’s richten zich in deze tijd van het jaar in het bijzonder op dit vuurwerkverbod.

Heeft u, ondanks het geldende verbod, toch een melding over vuurwerkoverlast? Meld dit bij de politie via 0900 – 8844 of bij de boa’s via 033 – 299 1555. Bent u getuige van illegaal vuurwerk, vernielingen of gevaarlijke situaties door vuurwerk? Bel dan altijd 112!
Categorie F1 vuurwerk (kindervuurwerk) mag wel worden afgestoken. Dit valt dan ook niet onder het vuurwerkverbod.

Vorig artikelNieuwjaarsprogramma LOS
Volgend artikelLuisteren naar ‘op verzoek’