Vuurwerkhandelaren hebben tijdens Oud en Nieuw vol onbegrip gekeken naar het vuurwerk dat werd afgestoken, ondanks het verbod. Ze denken dat het dubbele van andere jaren werd afgestoken. Dan te bedenkendat zij met hun voorraden bleven zitten en alles in het buitenland werd gekocht, maakte dat ze zich ellendig voelden.
De vuurwerkhandelaren hadden het van te voren al kunnen zeggen: ‘zo’n verbod is niet te handhaven en het is niet te controleren waar en door wie het precies werd afgestoken. Ze zeggen dan ook: ‘Laat ons gewoon ons vuurwerk verkopen op een nette manier, zoals we altijd deden. Anders is duidelijk dat het toch gekocht wordt, maar dan in het buitenland!’
Conclusie na de nacht van oud op nieuw, met overal zoveel vuurwerk is, dat een verbod niet werkt, niet te handhaven is en dat het draagvlak voor een vuurwerkverbod niet aanwezig is.

Vorig artikelEvert Hoolwerf achtste bij NK marathon
Volgend artikelVan Zundert gaat naar Kozakken Boys