Meerdere gemeenten roepen premier Rutte in een brandbrief op om de sluiting van niet-essentiƫle winkels op te heffen. Ze vrezen dat veel ondernemers het hoofd niet meer boven water kunnen houden als zenog langer dicht moeten blijven.

De gemeente Barneveld was vorige week de eerste die Rutte een brandbrief met deze strekking stuurde; in de dagen daarna volgden onder meer Veenendaal, Wageningen en Opmeer. Gisteren stuurden ook de gemeentebesturen van Sliedrecht en Bunschoten een brief aan Rutte. Net als werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB Nederland vinden ze dat het beleid erop gericht moet zijn om de economie vanaf zaterdag weer te openen.

“Nog langer inkomsten missen kan nu echt tot faillissementen leiden”, schrijft burgemeester Melis van de Groep van Bunschoten in de brief. Hij doelt niet alleen op niet-essentiĆ«le winkels, maar noemt ook horecabedrijven, kappers, kleine zelfstandigen, sportscholen en culturele instellingen. “Dat is uiteraard voor deze ondernemers een zakelijk en persoonlijk drama. Maar dan zijn er ook bredere gevolgen voor de lokale economie.”
Bron: NOS

Vorig artikelCoronatestlocatie gesloten
Volgend artikelRioolwerkzaamheden Eemdijk-Noord