Van 17 t/m 22 januari wordt de jaarlijkse huis-aan-huiscollecte voor Hospice Nijkerk e.o. gehouden.Tal van vrijwilligers gaan op pad, niet met een collectebus, maar met een schriftelijk verzoek om eengift over te maken. Het Hospice staat voor een grote noodzakelijke verbouwing waar veel geld voor nodig is.
Het Hospice Nijkerk heeft een goede naam opgebouwd. Ook veel plaatsgenoten zijn gastvrij ontvangen en hebben de laatste liefdevolle zorg ontvangen. Het Hospice is ondertussen een kennis- en expertisecentrum geworden. Het leidt heel veel vrijwilligers op en is zodanig betrokken bij de hospice-unit in De Haven.
Het Hospice wordt gedragen door vele vrijwilligers. Ook bestuursleden krijgen geen vergoeding voor hun werkzaamheden. Het monumentale pand Bethanië geeft aan de gasten een warme huiselijke sfeer, maar de normen liggen wel hoger dan vroeger. Vandaar dat er gekozen is voor verduurzaming, betere isolatie en optimalisering van de installatie die kan zorgen voor verwarming of verkoeling. Daarbij is er voor gasten en familie, maar ook voor vrijwilligers en verpleging gezocht naar meer privacy en werkruimte. Zo komt er een ruimte waar gasten met hun familie gezamenlijk kunnen eten. Maar ook een kamer waar familie kan overleggen met artsen, verpleging en coördinator. Tijdens de verbouwing kan het Hospice gelukkig openblijven, omdat heel veel werkzaamheden in de werkplaats voorbereid kunnen worden.
Kortom, deze collecte wordt hartelijk aanbevolen. En mochten er particulieren of bedrijven zijn die deze verbouwing en zo het Hospice extra willen ondersteunen met financiën, materialen of arbeid, dan is dat zeer welkom. Veel informatie is er te vinden op de vernieuwde website: www.hospicenijkerk.nl
Een bijdrage kan overgemaakt worden op NL78 RABO 0337818320 t.n.v. St. Vrienden van Hospice Nijkerk e.o. onder vermelding van collecteweek of via mobiel en de QR-IDEAL

Vorig artikelEen bedankje voor de toppers van de Brandweer en gemeentewerken!
Volgend artikelInterview Lucas en Esther