Wat allemaal begon op een klein weilandje met vier stallen is, dankzij de steun van donateurs, uitgegroeid tot een volwassen organisatie met meerdere boerderijen en plaats voor 120 paarden en pony’s.
Hetis 1962. In het slachthuis komt een man om voer voor zijn honden en katten te halen. In de ruimte staat een paard. Klaar om, na een leven lang hard werken, geslacht te worden. De man wordt gegrepen door deze situatie en krijgt een idee: een rusthuis voor oude paarden. Waar de dieren van een goed verzorgd pensioen kunnen genieten en de zorg krijgen die zij verdienen. Die man was meneer ’t Hart. Dat rusthuis kennen we inmiddels als Stichting De Paardenkamp in Soest.
In april 1962 was het Corrie, een boerenwerkpaard uit Markelo, die de eerste bewoner van Stichting De Paardenkamp werd. Sindsdien brachten ruim 700 paarden van 20 jaar en ouder er hun pensioen door. Onder andere paarden van de melk- en schillenboer, politiepaarden, manegepaarden en vele anderen genoten van een goede oude dag.
Dagelijks staat een ervaren professioneel team klaar. Niet alleen voor de bewoners van het rusthuis, maar ook voor bezoekers.
Kennisdeling is belangrijk, want in Nederland groeit het aantal bejaarde paarden sterk. Dat deze doelgroep extra zorg, voeding en aandacht nodig heeft, weten de mensen van De Paardenkamp als geen ander.
2022, het jaar waarin De Paardenkamp haar 60-jarig jubileum viert, wordt hopelijk een jaar met bijzondere festiviteiten. Tijdens de Open Dagen, die traditiegetrouw tweemaal per jaar georganiseerd worden, zal uiteraard aandacht besteed worden aan deze mijlpaal. Op zaterdag 28 mei staat de eerste Open Dag van het jaar gepland, via de website van De Paardenkamp leest u hier t.z.t. meer over.

Vorig artikelInterview Lucas en Esther
Volgend artikelVerloren en gevonden voorwerpen