De gemeente Bunschoten telt ongeveer 8.500 bomen. Hiervan wordt ieder jaar 25% geïnspecteerd op veiligheid. Tegelijkertijd wordt de onderhoudsbehoefte geïnventariseerd. Het afgelopen jaar zijn de wijkenSpakenburg-Noord en Bunschoten-Oost gecontroleerd.
Deze winter worden voor de veiligheid noodzakelijk snoeiwerk en kapwerkzaamheden uitgevoerd. Als deze werkzaamheden zijn afgerond, worden er in het voorjaar nieuwe bomen geplant.
Voor bomen die gekapt worden uit de zogenoemde waardevolle structuur is een kapvergunning aangevraagd. Deze worden op een later moment vervangen. De maatregelen uit de veiligheidscontroles en het vervangingsbeleid zijn goedgekeurd door de Groencommissie.
Voor vragen en/of opmerkingen kunt u contact opnemen met de gemeente via het telefoonnummer 033 – 299 1411 of het contactformulier op www.bunschoten.nl. Op diezelfde website vindt u ook een plattegrond met de bomen die zijn geïnspecteerd.

Vorig artikelUMC onderzoekt omikron thuis
Volgend artikelHoreca op de vingers getikt