Voetbalbond KNVB roept het kabinet en het Outbreak Management Team (OMT) op serieus te kijken naar het toelaten van publiek bij wedstrijden in het betaald voetbal. Volgens de bond is dat nodig omdat desituatie voor de clubs uitzichtloos begint te worden.
De KNVB heeft berekend dat de Nederlandse clubs in het seizoen 2020-2021 219 miljoen euro minder omzet hebben gehad, waarvan 155 miljoen euro direct als gevolg van de coronapandemie.
“Voetballen in lege stadions heeft de Nederlandse clubs inmiddels vele miljoenen euro’s gekost”, zegt Marianne van Leeuwen, directeur betaald voetbal van de KNVB. “Dat blijkt uit de financiĆ«le cijfers over het seizoen 2020-2021. Clubs hebben kostenbesparingen doorgevoerd, er zijn loonoffers gebracht en de schulden nemen toe. De rek is er inmiddels helemaal uit.”
Van Leeuwen zegt dat mede door de sluiting van de stadions twee maanden geleden de situatie uitzichtloos begint te worden. “Daarom roepen we het OMT en het kabinet op om serieus te kijken naar het openen van stadions, uiteraard op een veilige en verantwoorde manier, en zo perspectief te bieden aan de clubs en supporters.”
Bron: RTV Utrecht

Vorig artikelStichting Orhei: 25 jaar
Volgend artikelEef van Riel en Ilias Boudouni verlaten IJsselmeervogels