Halverwege vorig jaar zijn de gasprijzen flink gaan stijgen. Door nu energie te besparen, kunt u zelf weer wat geld terugverdienen en begint u het nieuwe jaar goed.
Kleine veranderingen kunnen al verschilmaken om energie en geld te besparen. De gemeente Bunschoten helpt u hier graag bij op weg.
Wist u dat u tot € 70,- aan geld terug kunt krijgen bij het inleveren van uw bonnetje voor de aankoop van energiebesparende producten? Dit geldt bijvoorbeeld voor de aanschaf van een energiezuinige wasmachine, slimme stekkers of een waterbesparende douchekop.
Het maakt niet uit waar u het product heeft gekocht, als u de bon maar heeft. Meer informatie over deze actie en een lijst met producten vindt u op www.bunschoten.nl/energie-besparen.
Wilt u hierin een slimme keuze maken? Met een energiedisplay kunt u zien welke apparaten in huis veel energie verbruiken. Zo komt u tot nieuwe inzichten, en door dit aan te pakken kunt u geld gaan besparen.
Via de energiecoach krijgt u vrijblijvend vier weken een energiedisplay in bruikleen om zo inzicht te krijgen in uw energieverbruik. Desgewenst kunt u vervolgens via de geld terug-actie een energiebesparend product met korting aanschaffen. Plan een afspraak voor een gratis energiedisplay-advies met een energiecoach in via www.bunschoten.nl/energiecoaches.
Woont u in een huurwoning? Dan kunt u een gratis box met energiebesparende producten aanvragen. In deze box vindt u bijvoorbeeld een ledlamp, een stekkerdoos met aan-/uitschakelaar of een tochtstrip. Dankzij deze gratis energiebox kunt u uw energieverbruik verminderen. Vraag een energiebox aan via www.energiebox.org/bunschoten. Vanwege het grote aantal aanmeldingen zijn er helaas geen energieboxen meer verkrijgbaar voor woningeigenaren.
Een energiecoach van de gemeente Bunschoten helpt u daarnaast graag om nog meer te besparen. U kunt een gratis energiebesparingsadvies aanvragen via www.bunschoten.nl/energiecoaches.
De klimaatadaptatiecoach helpt u graag op weg om uw woning en tuin klimaatadaptief in te richten. Klimaatadaptatie betekent aanpassen op de versterkte klimaatverandering. De klimaatadaptatiecoach geeft u graag advies over hoe u uw woning en tuin bestendig kan maken tegen hitte, droogte, hevige regenval en overstromingen.
Dit extreme weer kunnen we door klimaatverandering namelijk steeds meer verwachten in Nederland. En wist u dat er nog heel veel andere voordelen zitten aan een groene en onderhoudsvriendelijke tuin? De klimaatadaptatiecoach vertelt het u graag. Plan een gratis gesprek in via www.bunschoten.nl/klimaatadaptatiecoaches.
Heeft u nog vragen? Neem dan contact op. Dat kan telefonisch elke woensdagmiddag tussen 13.00 en 17.00 uur en vrijdagochtend tussen 9.00 en 12.00 uur via 033 – 303 9890.
Vragen kunt u ook stellen via het speciaal hiervoor bestemde formulier op www.bunschoten.nl/nieuws. Er wordt dan contact met u opgenomen.

Vorig artikelDonkere wolken boven Eemdijk
Volgend artikelGEFELICITEERD!