De politie steeds vaker dat bestuurders en inzittenden geen of op een verkeerde manier hun gordel dragen. Vaak wordt gedacht dat het geen kwaad kan.Het is echter levensgevaarlijk om je gordel niet tedragen of op een andere manier dan verplicht is.

Steeds vaker wordt de gordel onder de oksel gedragen. De reden die vaak wordt gegeven is het snijden van de gordel in de nek. Doe dit niet want het is levensgevaarlijk! Wanneer jij je gordel onder je oksel draagt en je maakt een botsing dan klapt je lichaam te ver naar voren. Door de ontploffende airbag of het harde dashboard/stuur breek je vrijwel gelijk je nek. Ook kunnen je ribben breken en je organen doorboren.
Wees verstandig en draag een gordel! Hij zit er niet voor niks.

Vorig artikelSMS politie aan druggebruikers: zoek hulp!
Volgend artikelEenmalige subsidie