Een bejaard echtpaar, dat in Amersfoort in een verzorgingstehuis woont, een telefoontje van een vrouw die zegt van hun bank te zijn. Hun bankrekening zou zijn gehackt en het geld moet snel naar een veiligerekening worden overgemaakt. Daartoe zou een medewerker naar hen toekomen. Het echtpaar laat haar binnen. Daar probeert zij in telefonisch contact met de zogenaamde bankmedewerkster het geld van hun rekening over te maken, maar de bank ruikt onraad en blokkeert direct de gehele rekening. Ondanks dat de oplichtster het bijna twee uur blijft proberen lukt het haar niet en vertrekt zij zonder buit. Uit politieonderzoek blijkt dat zij de afgelopen maanden in soortgelijke zaken voor meer dan 30.000 euro buit heeft gemaakt. Zij lijkt erg actief in midden en west Nederland.

Signalement
Vrouw met lichte huidskleur, gezet postuur, rond de 25 jaar, rond de 1.65- 1.70 meter, donkerblond of rood geverfd krullend haar tot over haar schouders.
Wie herkent deze gewiekste oplichtster?

Vorig artikelAanvraag subsidie Laaggeletterdheid 2022
Volgend artikelHolocaustherdenking.