Het Openbaar Ministerie heeft tijdens een OM-hoorzitting een 58-jarige man uit Bunschoten-Spakenburg een strafbeschikking opgelegd in de vorm van een geldboete van duizend euro. Het OM acht bewezen datde man op 4 november vorig jaar in zijn woonplaats een persfotograaf zijn camera heeft afgenomen en hem zo gehinderd heeft bij het doen van zijn werk.

De 58-jarige man begeleidde tijdens het incident als uitvaartverzorger een rouwbijeenkomst met een groot aantal bezoekers, waaronder een groep voetbalsupporters. Hij heeft verklaard dat hij niet wilde dat de op de openbare weg aanwezige persfotograaf foto’s nam van de bezoekers. Ook was hij ongerust dat de situatie uit de hand zou lopen als de bezoekers de fotograaf zouden opmerken. Daarom besloot de uitvaartverzorger de fotograaf aan te spreken. Toen de fotograaf weigerde de gemaakte foto’s te wissen, heeft de verdachte de fotocamera van het hoofd van de fotograaf getrokken en de camera mee zijn uitvaartcentrum in genomen. Toen de politie later ter plaatse kwam, heeft hij de camera aan de politie gegeven.

Vorig artikelVMBO locatie GSG Guido gaat nieuwbouwen
Volgend artikelKopje thee met zingende merel