De VMBO locatie van GSG Guido krijgt een nieuw gebouw op de huidige locatie aan de Arnhemseweg 65 in Amersfoort. Het huidige pand is technisch verouderd. Door de gemeente Amersfoort is geld beschikbaargesteld voor vernieuwing.
Het nieuwe gebouw zal in het vierde kwartaal van 2023 klaar zijn. Alle leerjaren en leerwegen van het VMBO krijgen een mooie en unieke plek in de nieuwbouw. Binnen het profiel Dienstverlening & Producten worden de lessen in moderne praktijklokalen gegeven, waaronder in het nieuwe techlab.
Het nieuwe gebouw voldoet aan de laatste duurzaamheids- en klimaateisen die voor schoolgebouwen gelden. Samen met de moderne en nieuwe praktijklokalen ontstaat er een prettige en groene omgeving voor de 500 leerlingen en 65 medewerkers van het VMBO.
In de zomer van 2022 gaat de school verhuizen naar de tijdelijke locatie aan de Hardwareweg 11 in Amersfoort. Locatiedirecteur Marc-Jan Trouwborst: ‘Wij zijn blij met de tijdelijke plek voor de leerlingen en medewerkers. Belangrijke voorwaarde voor de tijdelijke huisvesting is dat de school goed bereikbaar blijft voor onze leerlingen en dat het onderwijs op een kwalitatief goede manier door kan gaan gaat met deze locatie helemaal in orde komen!’
Meer informatie en impressies van het nieuwe schoolgebouw en de tijdelijke locatie zijn te vinden op: www.guido.nl/vmbo-bouwt
De nieuwbouwplannen zijn tot stand gekomen in samenwerking met ICSadviseurs en Wind Architecten Adviseurs BV

Vorig artikelTweede Kans Markt Eemlandhoeve
Volgend artikelStrafbeschikking opgelegd