Vrijdag 4 februari is het Wereldkankerdag. Daarom organiseert Meander Medisch Centrum op donderdag 3 februari van 19.00 tot 20.00 uur een webinar voor patiënten met kanker en hun naasten. Het thema vanhet webinar is ‘Wat kan ik zelf doen? De regie houden bij de diagnose kanker’. Artsen en medewerkers van Meander gaan in op de keuzes die patiënten zelf kunnen maken op gebied van behandeling, ondersteunende zorg, voeding en bewegen tijdens de ziekte en herstelperiode.
Er zullen verschillende specialisten en medewerkers aan het woord komen tijdens het webinar. Oncologisch chirurg Ernst Schoenmaeckers zal iets vertellen over samen beslissen bij kanker. Internist-oncoloog Joyce van Dodewaard vertelt iets over ondersteunende zorg voor oncologiepatiënten. Diëtist Mirna van den Bosch gaat in op voeding en kanker. En fysiotherapeut Marjolein Hiemstra vertelt over het belang van bewegen tijdens de ziekte en het herstel. Tijdens het webinar kunnen mensen vragen stellen via de chat. Longarts Judith Herder is de moderator en zal de vragen tijdens de uitzending behandelen. Inschrijven en het webinar volgen kan via www.topwebinar.nl/live/meander. Het webinar is na afloop terug te kijken via de website van Meander www.meandermc.nl
Voor onderzoek en behandeling van bijna elke vorm van kanker, kunnen patiënten in Meander terecht. In het Meander Centrum voor oncologische zorg werken verschillende specialisten en medewerkers samen om patiënten de beste zorg te kunnen geven. Iedere patiënt krijgt zorg op maat. Beslissingen maken de specialisten samen met de patiënt en de zorg wordt aangepast op de wensen en behoeften. Naast het bieden van een hoge kwaliteit van oncologische zorg, staat luisteren naar de wensen van patiënten voorop.

Vorig artikelVaccinatielocatie weer open
Volgend artikelKNVB wil derby op 12 februari