Nederland heeft steeds minder last van woninginbraak, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). “Dankzij corona!”, roepen de media in koor. Het lijkt een logische conclusie,want door alle lockdowns waren mensen vaak thuis en inbrekers slaan natuurlijk het liefst hun slag als mensen van huis zijn. “Beetje kort door de bocht”, zeggen de Nederlandse slotenmakers. “Mensen beveiligen hun huis gewoon beter.” Volgens Massin Boulayoun is inbreken bovendien ‘uit’. “Oplichting en cybercrime is de nieuwe vorm van inbreken.”

De cijfers komen van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Natuurlijk is het verleidelijk en makkelijk om de cijfers van 2020 en 2021 te vergelijken met die van 2019 of 2018. De conclusie is dan simpel: het aantal woninginbraken is in 2020 en 2021 een stuk lager dan in 2018 en 2019. Kijk je veel verder terug, dan zie je dat die dalende trend al veel langer zichtbaar is. Bekijk je de cijfers vanaf 2012, dan is er een daling te zien van maar liefst 75 procent!

Vorig artikelSanny Monteiro bij de Blauwen
Volgend artikelOefenwedstrijd Kozakken Boys.