De derby tussen IJsselmeervogels en Spakenburg zal op dinsdag 8 maart om 20.00 uur gespeeld worden. Dat is de uitkomst van overleg tussen de twee Spakenburgse clubs, de gemeente en de KNVB. Dit houdtin dat de aanvankelijk op 8 maart geplande uitwedstrijd tegen G.V.V.V. zal worden gespeeld op 12 februari.

Aanvankelijk stonden de twee inhaalwedstrijden van IJsselmeervogels tegen De Treffers (5 februari) en G.V.V.V. (8 maart) al ingepland, waardoor de derby op 12 februari de enige mogelijke inhaalronde zou zijn. Vanuit het oogpunt van openbare orde bleek dit geen haalbare datum. Gegeven het drukke resterende programma had de KNVB in haar oorspronkelijke communicatie al aangegeven dat het later spelen van de inhaalwedstrijden dan de gegeven speeldatum zeer onwenselijk was. Met deze oplossing is daarin voorzien.

In het kielzog van deze twee aanpassingen zullen ASWH – GVVV (was 12 februari, wordt 8 maart) en AFC – ASWH (was 9 maart, wordt 12 februari) worden verplaatst. Binnenkort zal meer duidelijk worden over eventuele mogelijkheid om de derby der derbies bij te kunnen wonen, gegeven de geldende maatregelen. Houd hiervoor de website in de gaten.

Vorig artikelVolgende wedstrijd Eemdijk 1
Volgend artikelMet Andere Woorden