Horecagelegenheden en (vrijwilligers)organisaties op het gebied van sport, kunst en cultuur die moeten werken met een QR-codecheck om bezoekers te ontvangen, komen in aanmerking voor een financiële tegemoetkomingvanuit het Rijk. Een aanvraag hiervoor kan worden ingediend bij de gemeente.
Vanwege de coronamaatregelen zijn veel organisaties en branches sinds eind september verplicht om bezoekers te controleren op het coronatoegangsbewijs. Om deze organisaties tegemoet te komen in de extra kosten die de maatregel met zich meebrengt, is er een subsidieregeling vastgesteld.
Alle bij de Kamer van Koophandel ingeschreven Bunschotense organisaties die verplicht zijn om te controleren op het coronatoegangsbewijs komen in aanmerking voor een tegemoetkoming van maximaal € 1.000,-. Het gaat hierbij om kosten die organisaties hebben gemaakt in de periode van 22 september 2021 tot en met 31 december 2021.
De termijn om de tegemoetkoming aan te vragen is verlengd tot en met 18 februari 2022. Aanvragen is mogelijk via www.bunschoten.nl/ondersteuning-qr-check. Via die link zijn ook de overige voorwaarden terug te vinden.

Vorig artikelGedragsdeskundigen
Volgend artikelCompetitiewedstrijd De Treffers IJsselmeervogels