Kampt uw kind met psychische klachten, probleemgedrag of is er een vermoeden van problemen op het gebied van de ontwikkeling? Dan kunt u terecht bij een gedragsdeskundige Jeugd van de gemeente Bunschoten.
Dezegedragsdeskundigen zijn sinds een aantal jaar actief in de gemeente Bunschoten om huis- en jeugdartsen te ondersteunen bij het bepalen van de juiste hulp voor kinderen en jongeren.
Een gedragsdeskundige is gespecialiseerd in het onderzoeken en begeleiden van kinderen en jongeren die ondersteuning kunnen gebruiken op het gebied van geestelijke gezondheidszorg. Dankzij deze gedragsdeskundigen wordt passende hulp ingezet of hiernaar doorverwezen, zodat u en uw kind snel en op de juiste manier geholpen worden.
Soms kan het probleem in een aantal gesprekken met een gedragsdeskundige worden opgelost. In andere gevallen vindt doorverwijzing plaats. De gedragsdeskundige weet alles over verdere hulp en de actuele wachttijden.
U kunt op twee manieren in contact komen met een gedragsdeskundige, namelijk via een verwijzing door een huis- of jeugdarts of door aanmelding bij de gemeente. Kijk hiervoor op www.bunschoten.nl/gedragsdeskundigen.

Vorig artikelWerkbezoek bij dagbesteding Sherpa
Volgend artikelFinanciële ondersteuning QR-check