IJsselmeervogels en Kai Heerings hebben deze week overeenstemming bereikt over de verlenging van zijn contract. De nieuwe verbintenis van de 32-jarige centrumverdediger loopt daarmee nu tot de zomer van2023.
Kai Heerings kwam afgelopen zomer naar De Westmaat en kwam toen over van het Cypriotische THOI Lakatamias. Hiervoor speelde hij voor onder meer FC Utrecht, Fortuna Sittard, MVV en een aantal buitenlandse profclubs. De routinier heeft zijn ruim 200 wedstrijden aan ervaring in het profvoetbal inmiddels getoond in de tot nu toe twaalf door hem gespeelde wedstrijden voor onze club. Een keer kwam de 1,91 meter lange verdediger tot scoren in een officieel duel: in de slotfase van het duel met ASWH scoorde Kai Heerings de beslissende 3-2.
Erwin van der Lugt over de contractverlenging: “Kai kwam weliswaar topfit bij ons binnen, maar miste het broodnodige wedstrijdritme. Toch stapte hij direct in toen zijn inzet nodig was, wat zijn betrokkenheid kenmerkt. Inmiddels krijgt hij steeds meer ritme, weet hij vanuit welke visie we willen spelen en pakt steeds meer een leidende rol, die past bij iemand met zijn ervaring. Kai is daarnaast een sympathieke, enthousiaste voetballer die goed ligt binnen de vereniging en is nog dagelijks met voetbal bezig is. Een speler die we daarom graag bij ons wilden houden, omdat hij van grote waarde kan zijn voor onze defensie en het hele team.”

Vorig artikelCompetitiewedstrijd De Treffers IJsselmeervogels
Volgend artikelRondleiding VVOB