Zaterdag jl. sprak Jan Knepper in het radioprogramma Met Andere Woorden met Henk Bos, nummer 4 op de lijst van de CAP.

Enkele uitspraken van Henk Bos in dit gesprek:

– Het financiële voorstel voorgrafrust voor onbepaalde tijd dat nu voorligt waarbij de kosten op bijna 17.000 euro uit komen, is niet reeel. Voor ons zou ongeveer 10.000 euro het maximum zijn. De gemeente zou de rest moeten bijpassen net als bijv. bij de bibliotheek.

– De sluitingstijden van de horeca op zaterdagavond moeten worden vrijgegeven. Voor buurtbewoners kan dat betekenen dat er nog midden in de nacht jongeren langskomen, maar dat hoort erbij als je in het centrum woont. Je hebt in ieder geval niet meer een grote groep tegelijkertijd. Dat maakt de handhaving ook gemakkelijker.

– De CAP gaat voor de ontsluiting van Vathorst via een tunnel onder de Zevenhuizerstraat, nu de CAP variant niet haalbaar lijkt. Maar zonder tunnel is het voor ons niet aanvaardbaar.

– We moeten trots zijn op onze taal, het Spakenburgs. Jongeren moeten die taal, leren spreken en schrijven. Het is toch te gek dat ootje en groof met hun kleinkinderen Nederlands gaan praten. Zo leren ze hun eigen taal nooit.

Vorig artikelDerby IJsselmeervogels-Spakenburg op 8 maart
Volgend artikelWerkbezoek bij dagbesteding Sherpa