Pim ten Have is vanaf komend seizoen speler van de A-selectie van IJsselmeervogels. De multifunctionele verdediger (25) komt over van Excelsior ’31 en speelde in het verleden in de jeugd van PEC Zwolle.De technische commissie kwam een contract met hem overeen tot de zomer van 2023.
De in Lettele (Deventer) opgegroeide Ten Have doorliep de jeugdopleiding van PEC Zwolle, waar hij tot het beloftenteam van toenmalig trainer Gert Peter de Gunst doorbrak. In 2018 maakte hij de overstap naar Excelsior ’31, waarmee hij direct kampioen werd in de hoofdklasse. Vanwege een Groningse studie speelde Pim ten Have vervolgens een seizoen bij Harkemase Boys om in 2020 weer terug te keren bij de Rijssenaren en de reistijd voor lief te nemen.
Eerder dit seizoen kondigde de verdediger aan te gaan vertrekken bij Excelsior ’31. Met het afronden van zijn tweejarige masterstudie aan de Rijksuniversiteit Groningen kiest hij er nu voor om te verhuizen van Groningen naar Utrecht en een club in de buurt te zoeken.
Erwin van der Lugt: “Pim is een betrouwbare, snelle verdediger die door zijn profopleiding weet wat het is om op topniveau te presteren. Dit seizoen speelt hij voornamelijk in het hart van de defensie, maar hij heeft de afgelopen jaren ook al op beide backposities gespeeld. Met Pim hebben we daarmee een nuchtere verdediger die op alle posities in de verdediging kan spelen. Dat maakt hem multi-inzetbaar en dat is geen overbodige luxe.”

Vorig artikelGrace Home
Volgend artikelOefenwedstrijd Spakenburg-Kozakkenboys